Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Όχι στη δικτατορία της ηλιθιότητας (vol.2)!


Συνεχίζοντας ακάθεκτοι το μελωδικό μας ταξίδι στο νεοελληνικό πεντάγραμμο, έχουμε τους εξής επιπλέον εκπροσώπους του (επαναλαμβάνω ότι τα γράφω for fun):

-Γιώργος Τσαλίκης
... aka Τσαλικόπαιδο aka Πιθήκι aka "ΣΕ". Πρόκειται για γιατρό-τραγουδιστή-παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού "PasΣ(Ε)word". Έγινε διάσημος από την εφεύρεση του test "ΣΕ", το οποίο έσωσε χιλιάδες ηλικιωμένους από την οστεοπόρωση, πάθηση η οποία άρχισε με τον καιρό να εξαλείφεται. Και αυτό χάρις στο Γιώργο Τσαλίκη και το test "ΣΕ" το οποίο είναι ουσιαστικά η πρώτη παγκόσμια εφαρμογή της χορευτικής πιθηκο-φυσιοθεραπείας.
Ο Γιώργος Τσαλίκης γεννήθηκε στο ΣΕκονήσι, όπου έκανε και τα πρώτα του καλλιτεχνικά άλματα. Λέγεται ότι όταν γεννήθηκε έιχε βάρος 7 κιλά από τα οποία τα 4 ήταν ζελές της Loreal. Από μικρός είχε ιδιαίτερη κλίση στο τραγούδι και στη γναθοχειρουργική. Αυτό ήταν ουσιαστικά το στοιχείο που τον έκανε να πάει στη Ρουμανία να σπουδάσει ιατρική. Φυσιογνωμία πολιτικά ανήσυχη, πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Όμως το 1987 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε μόνιμη παραφωνία. Αν και του απονεμήθηκε χάρη μετά την κατάρρευση του ανατολικού συνασπισμού, ο Τσαλίκης δεν τη δέχτηκε γιατί θέλησε, όπως είπε, να συνεχίσει να ζεί με τα ελαττώματά του.
Το 1994 το Τσαλικόπαιδο γίνεται μέλος της Εθνικής Ομάδας Θετικής Ενέργειας, η οποία συμμετείχε τότε στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, με προπονητές τους Αλκέτα Παναγούλια και Θέμη Γεωργαντά. Η Ε.Ο.Θ.Ε εισέπραξε 4 γκολάκια στο πρώτο ματς με την Αργεντινή και 4 στο δεύτερο από τη Βουλγαρία και όλο το θυμό του coach τον εισέπραξε το Τσαλικόπαιδο, το οποίο έπαιζε στη θέση του ΣΕντερ μπακ (δείτε το σχετικό βίντεο).
Πικραμένος ο Γιώργος αποφάσισε να στραφεί στο τραγούδι. Έκτοτε μας ταλαιπωρεί...

-Νότης Σφακιανάκης
Γεννήθηκε στη λεβεντογέννα Κρήτη από μία τσίχλα και ένα μουστάκι. Εθνικά υπερήφανος, δεν ξεχνάει να μας πεί κάθε φορά ότι το Έθνος το κατατρέχουν συμφορές και τα σχετικά. Από μικρός μάλωνε με τον αδερφό του για το πότε θα κλείσει το air condition. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία στο Πανεπιστήμιο του Greenwitch και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη φαβοριτολογία. Τραγούδησε πολλά και διάφορα ζεϊμπέκικα τα οποία χορεύονται ακόμη στα clubs ανά την επικράτεια (μετά όμως τις 3 τα ξημερώματα, μέχρι εκείνη την ώρα παίζουν μόνο mainstream μουσική). Φήμες θέλουν το Νότη Σφακιανάκη να κατάγεται από το Σείριο. Λέγεται ότι είναι ο πρώτος αγωνιστής του '21 που σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης.
Αρκετές δεκαετίες αργότερα θα πολεμήσει τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα στην Πίνδο στο πλευρό του Κώστα Πρέκα. Μετά το τέλος του πολέμου αφοσιώθηκε αποκλειστικά στη μεγάλη του αγάπη: το τραγούδι.

1 σχόλιο:

A8lios είπε...

Ωραίος είσαι φίλος!
Να ναι καλά ο Rocean που σε βρήκα...

Ρε συ, στείλε μου ένα μέιλ, θέλω να σε ρωτήσω κάτι.

a8lios@gmail.com